Macià Batle Crianza

Artikelnr: 2704  

Producent: Bodegues Macià Batle

Land: Spanien

Vinmakare:

Förpackning: Glasflaska

Pris: 109:-

Grundat: 1856

Årgång: 2012

Område: Mallorca

Volym: 750 ml

Rött

Druvor
35% Mantonegro, 35% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Shiraz

Karaktär
Maciá Batle är ett fruktigt och smakrikt vin i ursprungstypisk stil. Fruktigt, blommigt och nyanserat med tydlig fatkaraktär. Inslagen av mörka körsbär, tobak, plommon, mörk choklad och lavendel ger en sötkryddig stil till vinet. Elegant och stram avslutning

Vinifikation
Druvorna från de 25-åriga stockarna skördas för hand, vilket vanligtvis sker i slutet av September. Vinet har lagrats på 225 liters franska ekfat under 12 månader och sedna fått ligga till sig ytterlgiare 12 månader på flaskan innan det lanserats.

Passar till
Beger vi oss ner till Mallorca i vår smakfantasi ser vi framför oss hur grillat lamm fullspäckat med färska kryddor bjuds till middag. Det är där som Macià Batle verkligen hittar rätt med sin personlighet och typicitet – smakrika rätter av nöt och lamm som klarar ett seriöst ackompanjemang.

Producenthistorik
Bodegas Macià Batle grundades 1856 och har sin moderna anläggning och vingårdar i Santa María del Camí (D.O. Binissalem) på Mallorca. Producentens totala vingårdsareal uppgår till 75 hektar.

Området
Mallorca – ett av våra käraste resmål – är för många förknippat med semester, god mat och dryck men samtidigt inte fullt ut förknippat med en vinnäring som levererar fina och kvalitativa viner. Men Mallorca är en klassisk vinregion som sedan romarnas tid (123 f.kr.) haft en egen inhemsk vinproduktion.

Reser man runt på Mallorca inser man snabbt att vingårdsarelan utgörs av flera hundra hektar odlingsmark som dessutom är under ständig tillväxt. De inhemska druvorna dominerar. Det mest erkända ursprunget är DO Binissalem. Det omfattar underregionerna Binissalem, Consell, Santa Maria del Camí (där Bodegas Macià Batle ligger), Santa Eugenia och Sencelles.
DO Binissalem är skyddat från de kalla vindarna från norr av bergskedjan Sierra de Tramuntana, vilket ger ett milt mikroklimat. Generellt råder ett “Medelhavsklimat” med långa, varma, torra somrar samt korta vintrar med några kortare regnperioder under våren och hösten.
Jorden är rik på kalcium, och landskapet är platt eller svagt böljande, vilket ger upphov till bruna eller kalkhaltig brunjordar. Vinrankorna växer cirka 75 till 200 meter över havet.
Sammantaget gör detta Mallorca till en unik vinregion, med viner som erbjuder alla de speciella egenskaperna som samlats genom öns natur, klimat, inhemska druvor och terroir.

Dela med andra: